Stadshaven - Piranha Tripel


Piranha Tripel van de Rotterdamse brouwerij Stadshaven is een zwaardere Tripel gebrouwen met hop en mout. Daarnaast bestaat het bier uit een combinatie van kumquat, mango en vleugje rode chili. Piranha Tripel is een stevig bier met een alcoholpercentage van 8,5%. Het bier heeft een amberkleurige, troebele uitstraling met een romige, witte schuimkraag. Het bier is gebrouwen met een combinatie van gerstemout, tarwemout en verschillende hopsoorten waaronder de Tettnang hop uit Duitsland. 


Brouwerij Stadshaven

Sinds de opening in juli 2021 heeft brouwerij Stadshaven een grote naam opgebouwd in de Nederlandse bierindustrie. Het 100 jaar oude fruitpakhuis waar ze is gevestigd zijn is volledig gerestaureerd en biedt nu een modern brouwproces met innovatieve technologie. In dit oude pakhuis produceert brouwerij Stadshaven  jaarlijkse bijna 2 miljoen liter craftbier. Hierdoor zijn ze de op een na grootste onafhankelijke craftbier brouwerij van Nederland.


De bieren van Stadshaven zijn geïnspireerd door de vitaminerijke geschiedenis van de locatie. Het fruitpakhuis diende vroeger namelijk als opslagplaats voor fruit dat uit het buitenland werd geïmporteerd. Deze fruitsoorten dienden als bron van vitamines voor de bevolking van de Rotterdam. Deze geschiedenis is nog steeds terug te vinden in de bieren van de brouwerij. De brouwers gebruiken alleen de beste ingrediënten en streven naar de hoogste kwaliteit. Het resultaat is bier dat zich kan meten met de beste bieren ter wereld.

Biersoort

Tripel bier is een speciaalbier dat zijn oorsprong vindt in België. Het is een biersoort die bekendstaat om zijn hoge alcoholpercentage, complexe smaak en licht bittere afdronk. Een tripel heeft meestal een alcoholpercentage tussen de 7% en 10%, hoewel sommige brouwers hun bieren nog sterker maken. De naam “tripel” verwijst naar het feit dat dit bier wordt gebrouwen met drie keer de hoeveelheid mout dan bij een standaard Belgisch bier. Het resultaat is een rijke, complexe smaak met tonen van fruit, kruiden en hop. Het bier wordt vaak gebrouwen met een combinatie van verschillende soorten mout, zoals pilsmout, tarwemout en soms ook karamelmout voor extra zoetheid en kleur.

Eigenschappen 

SMAAKPATROON: Kumquat, mango, rode chili.
LEKKER BIJ: Port salut, cheesecake, asperges.
BIERSOORT: Tripel.
PERCENTAGE: 8,5%


E-mailen
Bellen