Stadshaven - Octopus Blond

Octopus blond van de Rotterdamse brouwerij Stadshaven is een blond bier met kiwi en bloedsinaasappel. Daarnaast is het een moutig biertje met een lichte bittere smaak. Octopus Blond is een verfrissend bier met een licht fruitige smaak en een subtiel bittertje. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6%, wat het een stevig, maar niet te zwaar speciaalbier maakt. Het bier is gemaakt van een combinatie van gerstemout, tarwemout en verschillende hopsoorten, waaronder de Saaz hop uit Tsjechië en de Tettnang hop uit Duitsland. 


Brouwerij Stardshaven


Sinds de opening in juli 2021 heeft brouwerij Stadshaven een grote naam opgebouwd in de Nederlandse bierindustrie. Het 100 jaar oude fruitpakhuis waar ze is gevestigd zijn is volledig gerestaureerd en biedt nu een modern brouwproces met innovatieve technologie. In dit oude pakhuis produceert brouwerij Stadshaven  jaarlijkse bijna 2 miljoen liter craftbier. Hierdoor zijn ze de op een na grootste onafhankelijke craftbier brouwerij van Nederland.


De bieren van Stadshaven zijn geïnspireerd door de vitaminerijke geschiedenis van de locatie. Het fruitpakhuis diende vroeger namelijk als opslagplaats voor fruit dat uit het buitenland werd geïmporteerd. Deze fruitsoorten dienden als bron van vitamines voor de bevolking van de Rotterdam. Deze geschiedenis is nog steeds terug te vinden in de bieren van de brouwerij. De brouwers gebruiken alleen de beste ingrediënten en streven naar de hoogste kwaliteit. Het resultaat is bier dat zich kan meten met de beste bieren ter wereld.

Biersoort

Blond bier is een type speciaalbier dat bekend staat om zijn lichte, gouden kleur en zijn verfrissende smaak. Dit type bier wordt gebrouwen met behulp van speciale mouten en hoppen die zorgen voor een unieke smaakbeleving. Het alcoholpercentage van blond speciaalbier varieert doorgaans van 6 tot 8 procent. 


Blond speciaalbier is een populaire keuze onder bierliefhebbers vanwege zijn lichte en verfrissende smaak. Het is dan ook een perfecte keuze voor de zomermaanden of voor een gezellige avond met vrienden. De smaak van blond speciaalbier kan variëren van zoet tot bitter, afhankelijk van de gebruikte mouten en hoppen. Sommige brouwers voegen ook fruitige of kruidige tonen toe aan hun bieren om een ​​nog complexere smaak te creëren.


Eigenschappen 

SMAAKPATROON: Moutig, lichtbitter, kiwi, bloedsinaasappel.
LEKKER BIJ: Franse frietjes, abrikozentaartje, Tomme de Savoie kaas.
BIERSOORT: Blond
PERCENTAGE: 6%


E-mailen
Bellen