Stadshaven - Great White

Great white van de Rotterdamse brouwerij Stadshaven is een fris witbier met sinaasappel, koriander en grapefruit. Het bier is gemaakt van een combinatie van gerstemout, tarwemout, haver en verschillende kruiden, waaronder koriander en sinaasappelschil. Het bier is vernoemd naar de grote witte haai en staat bekend om zijn verfrissende en licht kruidige smaak. 


Smaakpatroon

Great White heeft een frisse en fruitige smaak met tonen van citrus en kruiden. De koriander en sinaasappelschil geven het bier zijn karakteristieke smaak en aroma. Het bier heeft ook een lichte bitterheid die zorgt voor een mooie balans in de smaak. Verder heeft het een alcoholpercentage van 5,5%, waardoor het een licht en gemakkelijk te drinken bier is. Het bier heeft een troebele, lichtgele kleur en een romige, witte schuimkraag.


Brouwerij Stadshaven

Sinds de opening in juli 2021 heeft brouwerij Stadshaven een grote naam opgebouwd in de Nederlandse bierindustrie. Het 100 jaar oude fruitpakhuis waar ze is gevestigd zijn is volledig gerestaureerd en biedt nu een modern brouwproces met innovatieve technologie. In dit oude pakhuis produceert brouwerij Stadshaven  jaarlijkse bijna 2 miljoen liter craftbier. Hierdoor zijn ze de op een na grootste onafhankelijke craftbier brouwerij van Nederland.


De bieren van Stadshaven zijn geïnspireerd door de vitaminerijke geschiedenis van de locatie. Het fruitpakhuis diende vroeger namelijk als opslagplaats voor fruit dat uit het buitenland werd geïmporteerd. Deze fruitsoorten dienden als bron van vitamines voor de bevolking van de Rotterdam. Deze geschiedenis is nog steeds terug te vinden in de bieren van de brouwerij. De brouwers gebruiken alleen de beste ingrediënten en streven naar de hoogste kwaliteit. Het resultaat is bier dat zich kan meten met de beste bieren ter wereld.

Eigenschappen

SMAAKPATROON: Sinaasappel, grapefruit, koriander.
LEKKER BIJ: Meloen, ceasar salade, scampi’s.
BIERSOORT: Witbier
PERCENTAGE: 5,3%


E-mailen
Bellen