De Hemel - Moenen

Moenen Rookbier van Brouwerij de Hemel is een bijzonder brouwsel dat zijn unieke smaak te danken heeft aan het gebruik van op beukenhout gerookte mout. Dit rookproces geeft het bier zijn karakteristieke rokerige aroma en smaak, waardoor het zich onderscheidt van andere bieren. Bij elke slok word je verwend met de subtiele en verfijnde smaak van houtrook, die harmonieus samengaat met de andere ingrediënten van het bier. 


Foodpairing

De smaakrijkdom van Moenen Rookbier maakt het een uitstekende keuze om te combineren met verschillende gerechten. Het bier vormt een smaakvolle aanvulling op klassieke Nederlandse stamppotten, waarbij de rokerige smaak een interessant contrast biedt met de aardse smaken van de maaltijd. 


Bovendien past Moenen Rookbier uitstekend bij een hartige stoofschotel, waarbij de rokerige aroma’s de diepe smaken van het gerecht accentueren. Voor liefhebbers van gerookte vis is dit bier een heerlijke aanvulling, omdat het de visaroma’s versterkt en het smaakprofiel naar nieuwe hoogten tilt.


Brouwerij de Hemel

Gelegen in het prachtige Nijmegen, is Brouwerij De Hemel een ware sensatie voor liefhebbers van ambachtelijk bier. Met een rijke geschiedenis en een toegewijde aanpak van het brouwproces, biedt deze brouwerij een hemelse ervaring voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het is een ambachtelijke brouwerij met een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn traditionele en speciale bieren. 


De brouwerij werd nieuw leven ingeblazen in 1981 door de meesterbrouwer, die zich richtte op het produceren van hoogwaardige bieren. Wat Brouwerij De Hemel echt uniek maakt, is het gebruik van een oude kloosterbrouwerij, die dateert uit de 17e eeuw. Deze historische brouwinstallatie is nog steeds operationeel en vormt het kloppende hart van de brouwerij. Hier worden de bieren met zorg en aandacht gebrouwen, volgens traditionele methoden en met natuurlijke ingrediënten.


Eigenschappen 

SMAAKPATROON: Rokerig.
LEKKER BIJ: Stampot, stoofschotel, gerookte vis.
BIERSOORT: Rookbier
PERCENTAGE: 6,5%


E-mailen
Bellen