Brouwerij van Weerdenburg - Robuuste Weizen

De Robuuste Weizen van brouwerij Van Weerdeburg, is een bijzonder bier dat zich onderscheidt door zijn goedgehopte karakter en donkere kleur. Dit bier behoort tot de Dunkel Weizen-stijl en wordt gekenmerkt door een krachtige smaak dankzij het gebruik van donkere (tarwe)mouten en hoppen. 


De Robuuste Weizen heeft een bescheiden alcoholpercentage van 5%. Dit maakt het bier toegankelijk voor een breed publiek en maakt het tot een geschikte keuze voor diverse gelegenheden.

 

Ingrediënten 

De brouwerij gebruikt enkel hoogwaardige ingrediënten voor de productie van hun Robuuste Weizen. Het bier wordt gebrouwen met Burens water, tarwe en gerst als de belangrijkste granen, waarbij de tarwe een prominente rol speelt in het brouwproces. 


De hoppen voegen niet alleen bitterheid toe, maar dragen ook bij aan de geur en smaak van het bier. Gist zorgt voor de fermentatie, waarbij suikers worden omgezet in alcohol en koolstofdioxide. Brouwerij van Weerdenburg is toegewijd aan het brouwen van bieren met zoveel mogelijk duurzame (lokale) ingrediënten. Door gebruik te maken van lokale grondstoffen wordt niet alleen de ecologische voetafdruk van de brouwerij verkleind, maar wordt ook de lokale economie gesteund.


Brouwerij van Weerdenburg

Brouwerij Van Weerdenburg is een jonge brouwerij in buren, Gelderland. De brouwerij is opgericht in 2017 door Tim van Weerdenburg. Hoewel de officiële oprichting in 2017 plaatsvond, begon Tim al in 2015 met de ontwikkeling van zijn bieren. 


De brouwerij beschikt over een eigen brouwerij aan de rand van het historische stadje Buren, waar de bieren op kleine schaal worden geproduceerd. Door gebruik te maken van lokale grondstoffen wordt niet alleen de ecologische voetafdruk van de brouwerij verkleind, maar wordt ook de lokale economie gesteund.


Eigenschapen

Smaakpatroon: Hoppig & krachtig
Lekker bij: Gegrilde gerechten
Biersoort: Dunkelweizen
Percentage: 5%


E-mailen
Bellen