Brouwerij Strijder - Blond 101


Blond 101 van brouwerij strijder is een fris Belgisch blond bier. Door het gebruik van Belgische gist heeft het bier een erg fruitige en verfijnde smaak. Het is de perfecte mix van zoetigheid en bitterheid en heeft een verfrissende smaak die perfect is voor een warme dag. Het idee voor Airborne IPA ontstond nadat de brouwers in aanraking kwamen met de verhalen van de geallieerde troepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland vochten. De naam is afkomstig van de divisie die in de 2de wereldoorlog een grote bijdragen heeft geleverd aan D-Day, genaamd 101st Airborne Divison.


Brouwerij Strijder 

De Brouwerij is opgericht in 2017 en is gevestigd in Best. De brouwerij is ontstaan uit een passie voor bier en geschiedenis. De brouwerij is gevestigd in een voormalige munitie bunker. De munitie van destijds is vervangen met de beste bieren, waar tevens nog wel de eigenschappen van de bunker in terug te vinden zijn. Zo zijn alle bieren geheel in de stijl van defensie en heeft ieder bier een gepaste naam en karakter. Door middel van het bier willen ze deze geschiedenis levend houden en eren.


Blond bier

Een blond is een bier met een goudgele kleur. In principe is een blond bier van hoge gisting, blonde bieren van lage gisting worden doorgaans pils of dort genoemd. Net als bij deze ondergistende bieren wordt voor blond bier van lichte moutsoorten als pilsenermout gebruikgemaakt. Het alcoholpercentage kan variëren.De smaak van een blond bier is over het algemeen soepel. De lichte mouten hebben meestal niet zo’n uitgesproken smaak, zodat hop en gist de boventoon voeren. Met name Belgische blonde bieren kunnen door de gebruikte gisten een fruitig boeket hebben. 


In Nederlandse blonde bieren zal deze fruitigheid eerder met aromatische hop worden bereikt, wat een bitterdere smaak tot gevolg heeft. De aanduiding blond heeft dus in de meeste gevallen betrekking op bovengistende blonde bieren uit België, Nederland en in mindere mate Frankrijk.


Eigenschappen 

SMAAKPATROON: Fris, fruitig
LEKKER BIJ: Salade, burrito’s, gegrild vlees
BIERSOORT: Blond
PERCENTAGE: 6%


E-mailen
Bellen